Главная страница » News » Як зрозуміти, що потрібно замінити сайлентблок стабілізатора

Як зрозуміти, що потрібно замінити сайлентблок стабілізатора

Сайлентблок стабілізатора є гумометалевим вирібом, необхідним для гасіння вібрацій у процесі їзди на автомобілі. Незважаючи на відмінну стійкість до зношування, ці деталі теж не вічні і потребують своєчасної заміни. Зрозуміти, що потрібно шукати новий сайлентблок нескладно. Якщо ці елементи зносилися, ви помітите:

  • погіршення керованості автомобіля загалом;
  • нерівномірне зношування гуми;
  • поява крену (особливо на поворотах);
  • нехарактерні звуки (скрип, стукання тощо).

Усі ці ознаки свідчать, що настав час перевірити стан сайлентблока стабілізатора. А замовити саму деталь можна через каталог компанії Repairkit.

Середній термін служби сайлентблока стабілізатора

Хоча термін експлуатації сайлентблоків стабілізатора залежить від умов служби, є й загальні рекомендації. Так, вважається, що міняти цю деталь потрібно через кожні 100 000 км, а перевіряти стан бажано вже на 50 000 км. Однак потрібно розуміти, що акуратна їзда якісним дорожнім покриттям (без різких поворотів та інших ознак екстриму) може на кілька порядків продовжити термін служби сайлентблоків. Натомість «покатушки» по бездоріжжю та інші екстремальні маневри можуть скоротити життя цих деталей удвічі.

Зношений сайлентблок стабілізатора: наслідки

Хоча сайлентблок стабілізатора не здається таким же важливим, як гальмівна система або кермові тяги, зношеність цієї деталі може виявитися фатальною. Справа в тому, що, будучи несправними, сайлентблоки вкрай негативно впливають на керованість машини. Фактично ймовірність дорожньо-транспортної пригоди стає небезпечно високою і зростає в процесі кожного повороту або обгону. Навіть якщо ви не лихачіте, ризик залишається. Причому, аж до перекидання автомобіля з високим центром важкості на поганому дорожньому покритті.

Де краще міняти сайлентблок стабілізатора

Очевидно, що замовляти оригінальні сайлентблоки стабілізатора краще у надійного постачальника, як Repairkit. Але завжди залишається питання: де здійснити заміну? Якщо у вас є достатній досвід, відповідне приміщення та необхідне обладнання, заміну можна здійснити власноруч. В іншому випадку ці роботи краще довірити професіоналам, які гарантують якість.