Главная страница » News » Коли потрібен ремонт ходової?

Коли потрібен ремонт ходової?

Одна з найбільш незахищених систем будь-якого автомобіля – ходова частина. Вона регулярно піддається ударам, різного роду навантаженням, трясці, температурному впливу, підвищеній волозі під час поїздок. Це означає, що необхідно частіше проводити професійну діагностику https://truckmotors.com.ua/remont-hodovoy і робити ремонт, якщо він необхідний.

Як зрозуміти проблему ходової?

В основному водії помічають несправність ще до поїздки на СТО. Але слід розуміти, що це не експертні висновки, і краще перевірити машину у професіоналів. Крім того, саме фахівці займатимуться підбором деталей і ремонтом. У пересічного автовласника немає для цього навичок, спеціальних інструментів і знань.

Діагностувати неполадки ходової можна за зміною поведінки автомобіля на дорожньому полотні.

Рекомендується звертати увагу на такі симптоми:

  • збільшений люфт керма;
  • сторонні шуми;
  • стуки під час руху;
  • сильні вібрації;
  • патьоки рідини;
  • нерівний кузов;
  • передчасний знос покришок;
  • втрата керованості.

Можуть бути присутніми не всі ці ознаки, а одна або кілька, що важливо враховувати. Будь-яка з них вказує на можливі проблеми з ходовою. У кращому разі все закінчиться недорогим і швидким ремонтом, а в гіршому – повною заміною деталей на нові запчастини. Іноді вигідніше купити іншу машину, ніж зробити ремонт. Тому краще регулярно відвідувати сервісний центр для своєчасних перевірок.

Чому підвіска ламається?

Природний знос – найбільш поширена причина поломки ходової. На другому місці стоїть неакуратне користуванням авто. Тому рекомендується по можливості об’їжджати всі ями, не їздити нерівним асфальтом і не пересуватися каналізаційними люками. Таким чином, водій зможе продовжити термін експлуатації підвіски.

Іноді достатньо одного, але сильного удару, щоб підшипники моментально зіпсувалися, і знадобилася допомога працівників СТО. Краще періодично записуватися на перевірку, щоб уникнути серйозних наслідків для водія і машини.

Буває, що звичайне регулювання здатне виправити ситуацію з ходовою транспортного засобу. Коштує воно в рази дешевше, ніж повна заміна вузлів (але це треба уточнити). Виникають проблеми і з амортизаторами, сайлентблоками, важелями, кульовими опорами: кожен випадок індивідуальний, і неможливо заздалегідь сказати, в чому причина, яка вартість ремонту.

Прокрутка до верху